تاریخچه بازی ایران با پرتقال ۱۹۷۲ و ۲۰۰۶

kasra1930

National Team Player
Dec 30, 2011
5,860
1,343
#1
فدراسیون فوتبال پرتغال در 31 مارس سال 1914 برابر با 10 فروردین سال 1293 هجری شمسی تاسیس شد و 9 سال بعد تیم ملی فوتبال پرتغال ملقب به منتخبین به عضویت فیفا در آمد و در سال 1954 برابر با سال 1332 به عضویت یوفا در آمد سرمربی این تیم در حال حاضر فرناندو مانوئل فرناندز داکاستا سانتوز است ورزشگاه اختصاصی این تیم دالوز با گنجایش 65647 نفر واقع در شهر بنفیکا است تیم ملی پرتغال 7 بار در جام جهانی شرکت کرده است که در جام جهانی 1966 انگلیس به مقام چهارم جام جهانی دست یافته است همچنین تیم ملی پرتغال 7 بار نیز در جام ملتها اروپا حضور داشته است که در سال 2016 قهرمان این رقابتها شد اولین بازی تیم ملی پرتغال مقابل تیم ملی اسپانیا در تاریخ 18 دسامبر 1921 برابر با 27 آذر 1300 هجری شمسی در مادرید با حساب 1-3 به سود تیم ملی اسپانیا به پایان رسید بهترین نتایج تاریخ این تیم 3 برد 8-0 مقابل تیمهای ملی لیختن اشتان (2 بار) و کویت به ترتیب در تاریخ های 18 نوامبر 1994 برابر با 27 آبان 1373 هجری شمسی در لیسبون 9 ژوئن 1999 برابر با 19 خرداد 1378 هجری شمسی در کویمبرا و 19 نوامبر 2003 برابر با 28 آبان 1382 هجری شمسی در لیرا است


بدترین نتیجه تاریخ این تیم هم مقابل تیم ملی انگلیس در تاریخ 25 مه 1947 برابر با 3 خرداد 1326 هجری شمسی در لیسبون رقم خورد که با 10 گل به سود تیم ملی انگلیس پایان یافت



پرتغال آخرین قهرمان جام ملت های اروپا است. تیمی که با مساوی کردن مقابل حریفانش، به قهرمانی می رسید. آنها حالا با «کرستیانو رونالدو» در فوتبال جهان شناخته می شوند. کاپیتانی با ۳۲ سال سن، ۱۴۷ بازی ملی و ۷۹ گل زده که رکوردی حیرت انگیز در عصر کنونی فوتبال به نظر می رسد. او یکی از کاپیتان هایی است که شانس بالا بردن جام قهرمانی جهان بعد از جام ملت های اروپا را دارد.
«نانی»، «ادر» و «ریکاردو کوارشما» مکمل های خط حمله پرتغال کنار رونالدو هستند. پرتغال در تناسب تیم های سید اول، چندان پرستاره نیست. «ویلیام کاروالیو» هافبک کنونی «سرکل بروژ» بلژیک و «آدریان سیلوا» هافبک کنونی اسپورتینگ شاخص ترین مهره های این تیم در خط میانی هستند.
درون دروازه هم از سال ۲۰۱۰ تا امروز فقط «روی پاتریسیو» دروازه بان اسپورتینگ را دیده ایم. پرتغالی ها او را از نظر وفاداری به اسپورتینگ با «لویجی بوفون» مقایسه می کنند که در بدترین روزها هم حاضر نشد از یوونتوس جدا شود.
در خط دفاعی، «پپه» همچنان نقش فرماندهی دارد. هرچند که رئال مادرید او را نخواست تا این فصل را در بشیکتاش ترکیه بازی کند. «برونو آلوز» و «فابیو کونترائو» مهره های کلیدی خط دفاعی تیم ملی پرتغال محسوب می شوند.
با حضور بازیکنانی همچون نانی و تیاگو در خط هافبک پرتغال، این تیم مشکل چندانی در میانه میدان از حیث جنگندگی و خلاقیت ندارد و تیم ایران کاری سختی برابر هافبک های پرتغالی خواهد داشت.



گل سر سبد بازیکنان پرتغال، فوق ستاره فوتبال جهان کریستیانو رونالدو است که البته این روزها در افت خود به سر می برد اما تا زمان جام جهانی بدون شک به اوج خود بر خواهد گشت. او از هم اکنون به کابوس ایرانی ها تبدیل شده است.
«فرناندو سانتوس» با پرتغال دومین جام جهانی زندگی اش را تجربه می کند. او در برزیل سرمربی تیم ملی یونان بود. تیمش را از مرحله گروهی بالا آورد اما در مرحله حذفی مقابل کاستاریکا شکست خورد. پس از جام جهانی برزیل، مردم یونان از سانتوس مانند یک قهرمان استقبال کردند. بعد سرمربی تیم ملی کشورش شد و به قهرمانی اروپا رسید؛ بالاترین عنوانی که در طول دوران مربیگری اش کسب کرده. بسیاری معتقدند او یکی از معدود مربیانی در فوتبال جهان است که قدرت کنترل «رونالدو» در تیمش را دارد. «کریستیانو رونالدو» او را «رهبر» صدا می زند.
به جرات می توان گفت پرتغال فعلی، از پرتغالی که پیشتر ایران در جام جهانی ۲۰۱۰ با ان رو به رو شده بود ضعیف تر است و دیگر خبری از دکو و فیگو در این تیم نیست و اگر تیم ایران با برنامه با پرتغال بازی کند، می تواند برابر این تیم نتیجه بگیرد.
سیستم بازی پرتغال در قالب بازی های این تیم در مقابل رقبا، ۲-۴-۴ لوزی بوده و به نظر نمی رسد، تغییری نسبت به این سیستم در جام جهانی شاهد باشیم.
میانگین قدی و سنی تیم ملی پرتغال
میانیگن قدی تیم ملی پرتغال ۱۸۰ سانتی متر است و میانگین قدی این تیم ۲۶٫۸ سال است
.
 
Likes: zoozanagheh

kasra1930

National Team Player
Dec 30, 2011
5,860
1,343
#2
Iran vs Portugal 1972 INDEPENDENC CUP iran vs portegal.jpg

ایران و پرتغال , تورنمنت استقلال برزیل 1972 ( جام جهانی کوچک )



------------------------------------------------------



پرتغال 3 اوزه بیو 12 , جواکیم دنیس 29 , تونی اولیویرا 72



ایران 0







تاریخ چهارشنبه 24 خرداد 1351 ساعت " 20/30 بوقت محلی برزیل

ورزشگاه استادیوم دو آرودا - شهر رسیف برزیل

تماشاگر 11/592 تن

داور گیلرمو ولاسکه ( کلمبیا )

کمک داور اورلیو آنگوئز ( ایتالیا ) - سباستیانو رفینو ( برزیل )






* نخستین تجربه برابر فوتبال حرفه ای .......

بر پایه آرشیو , بازی با پرتغال " جام استقلال برزیل " اولین تجربه فوتبال ایران در رویارویی با یک " فوتبال حرفه ای " در چهار چوب یک تورنمنت معتبر , بود . پیش از آن , ایران در المپیک توکیو , مقابل آلمانشرقی , رومانی و مکزیک بازی کرد , اما براستی پرتغال 72 در کلاس و رتبه ای فراتر از آنها قرار داشت مجموعه ای درخشان از ستارگان باشگاه بنفیکا که در میانه , مرواریدی چون زنده یاد اوزه بیو , داشت .

ارنج اصلی پرتغال , شامل هشت بازیکن از باشگاه بنفیکا بود ....... برای یادآوری و آگاهی از قدرت بنفیکای 1972 , اشاره به رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا کافی خواهد بود که چند ماه قبل از تورنمنت استقلال برگزار شد و آژاکس ( فاتح تورنمنت ) با فوق ستاره خود یوهان کرویف , در مرحله نیمه نهایی طی دو بازی رفت و برگشت , تنها با یک گل در آمستردام , بر بنفیکا پیروز شد در حالیکه در فینال , با دو گل , اینترمیلان را مغلوب کرد ..... پیروزی 5 بر یک بنفیکا بر فاینورد با هتریک " نه نه " یک نتیجه براستی درخشان بود ... پس از بنفیکا , دیگر بازیکنان پرتغال , از دو باشگاه اسپورتینگ لیسبون و پورتو تشکیل یافته بود که در این میان سهم اسپورتینگ , بیش از پورتو بود .

تلاشهای پرتغال برای حضور مهاجم آسیب دیده { آرتور جرج ) مقابل ایران , تا اخرین ساعتها ادامه داشت , اما سرانجام جوان آینده دار فوتبال پرتغال " روی جوردائو " جانشین او شد . آرتور جرج در بازی قبل برابر اکوادور از چهره های درخشان پرتغال بود . روی جوردائو , یک مهاجم جوان , خوش استیل و بسیار مستعد بود آنچنانکه مربی پرتغال او را اوزه بیوی آینده فوتبال پرتغال , معرفی میکرد .

در اردوی ایران اما , اختلاف نظر ها بسیار بود .... تفاوت دیدگاه میان مربی ( زنده یاد محمد رنجبر ) و بازیکنان نتیجه ای جز تضعیف ایران نداشت . این اختلاف ها سرانجام انقدر عمیق شد که یکروز پیش از بازی با پرتعال , چهره محبوب فوتبال ایران , زنده یاد همایون بهزادی , اعلام داشت که با وجود او , هرگز در تیم ملی بازی نخواهد کرد . در این رابطه ( اختلافات و حواشی بازی های ایران ) مقاله ای مجزا , در دست تهیه میباشد .
 
Likes: zoozanagheh

kasra1930

National Team Player
Dec 30, 2011
5,860
1,343
#3
100003638.jpg


موزیک سامبا ....



ساعتی پیش از آغاز بازی , فضای استادیوم دو آرودا شهر رسیف , تحت تاثیر آوای شاد و پرتحرک موسیقی سامبا , قرار داشت و علاقمندان از ساعت هفت بعد از ظهر بمرور در سکو ها مستقر شدند . رسیف شهر پرتغالی ها بود . آنچنانکه که کویی آنها در کشور خویش میزبان ایران هستند . حدود 65 درصد مردم ساکن رسیف , مهاجران پرتغالی بودند بر این اساس میتوان چنین نتیجه گرفت که تمام 11500 هوادار حاضر در استادیوم دو آرودا , همگی طرفداران پرتغال بودند .

اتوبوس حامل بازیکنان ایران , راس ساعت 7/30 دقیقه بعداز ظهر , در حالی هتل را به مقصد ورزشگاه ترک گفت که , یک اتومبیل پلیس , پیشاپیش با آژیر راه برایشان میگشود . داخل اتوبوس زنده یاد همایون بهزادی , آوازی به زبان هندی می خواند و ......... روبروی درب ورودی ورزشگاه , چند کودک برزیلی , پرچمهای پرتغال را در دستان خویش داشتند و مقابل اتوبوس ایران بسود پرتغال شعار سر دادند .... چهره های معصوم و کودکانه انها, بیش از شعار هایشان , توجه بازیکنان ایران را , به خود جلب کرد

هنگام ورود تیم ایران به زمین چمن , استقبالی ساده و معمولی بعمل آمد اما , هنگام ورود پرتغال جملگی حاضران در ورزشگاه به تشویق انها پرداختند و سپس مراسم پیش از شروع بازی که شامل نواختن سرود های ملی و تبادل پرچم یادبود میان کاپیتانها و قرار گرفتن پیش روی دوربین عکاسان ..... سرانجام بازی با سوت داور کلمبیایی , راس ساعت هشت و نیم بعد از ظهر بوقت محلی ( ساعت 2 نیمه شب به وقت ایران ) آغاز شد
.
 
Likes: zoozanagheh

kasra1930

National Team Player
Dec 30, 2011
5,860
1,343
#5
100003627.jpg 100003621.jpg

* پرتغال برابر ایران / Portugal vs. Iran June 14, 1972 - do Arruda Stadium, Recife Mini World Cup 1972

ایستاده از راست : خوزه هنریکس - تونی الیویرا - ژائو لارون جیرا - آرتور کوریا - هومبرتو کوئلهو - آدولفو کالیستو

نشسته از راست : روی جوردائو - فرناندو پرز - اوزه بیو - خواکیم دنیس - نه نه


یران برابر پرتغال , جام جهانی کوچک - چهارشنبه 24 خرداد 1351 / Iran vs. Portugal 1972

ایستاده از راست : مصطفی عرب (C) - ناصر حجازی - علیرضا حاج قاسم - ابراهیم آشتیانی - محمد صادقی - کارگرجم

نشسته از راست : علی پروین -حسین کلانی - پرویز قلیچ خانی - مجید حلوایی و جواد قراب
 

kasra1930

National Team Player
Dec 30, 2011
5,860
1,343
#6
100003641.jpg


ایران و پرتغال , تبادل پرچم میان زنده یاد اوزه بیو و دکتر مصطفی عرب ............... چهارشنبه 24 خرداد 1351 - استادیوم دو آرودا , رسیف برزیل
 

kasra1930

National Team Player
Dec 30, 2011
5,860
1,343
#7
100003625.jpg


کلیه تفسیر ها و رفرنس های موجود از بازی ایران و پرتغال , در یک مطلب , مشترک هستند ...... اتخاذ شیوه ای ناصحیح از سوی ایران , برابر ستاره های کارامد و با تجربه پرتغال ...

ایران , در بازی نخست برابر ایرلند , در حالی 2 بر یک , نتیجه را واگذار کرد که اکثر کارشناسان , آنها را بازنده ای سربلند میدانستند و حتی لایق پیروزی ..... اما , برابر پرتغال با حضور پرتعداد در زمین خودی و یارگیری ناموفق با بازیکنان کلیدی پرتغال و تاکید فراوان بر بازی فیزیکی ......... هرگز انتظارات را , بر آورده نساخت .

برنامه ایران برای از کار انداختن ماشین تهاجمی پرتغال , بیشتر بر پایه یارگیری نفر به نفر بود , نکته ای که همه ی توان بازیکنان ایران را گرفت ...... آنچنانکه گویی ایران در حقیقت با یک بازیکن کمتر " در میانه زمین " برابر پرتغال بمیدان آمده است . بر این پایه استاد جواد قراب , مامور مهار کاپیتان اوزه بیو بود . امری که هرگز در ان توفیق نداشت و ستاره پرتغالی هیچ گاه مانعی بر سر راه خود احساس نکرد . سایر هافبکها برای جبران کمبود یک بازیکن , بیش از پیش دویدند و سرانجام زود تر از موعد تحلیل رفتند .

ایران , تا دقیقه 30 گام به گام با ستارگان پرتغال دوید اما تکیه بیش از حد به توان بدنی , تحلیل توان هافبک را در پی داشت و از دقیقه 30 تا 45 , تفاوت سطح و کلاس میان دو فوتبال , بوضوح رویت شد . نه نه , مهاجم سمت راست پرتغال , از دقیقه 30 تا 70 بارها از سمت چپ خط دفاع ایران , عبور کرد و اوزه بیو نیز , از مرکز خط دفاع .....

نکته روشن تیم ایران پایداری قابل توجه مجید حلوایی , چندین واکنش هوشمندانه از زنده یاد ناصر حجازی , دوندگی گوش راست جوان ایران علیرضا حاج قاسم و سرانجام شوتهای دقایق پایانی از سوی پرویز قلیچ خانی بود و از جهت هماهنگی و کار گروهی ( Team Work ) نیز , همکاری ابراهیم آشتیانی با علی پروین در سمت راست , بیش از سایر نقاط , جلب نظر مینمود .
 

kasra1930

National Team Player
Dec 30, 2011
5,860
1,343
#8
بسیاری از دوستان از من سوال میکنند که چرا در هر بازی ایران نام حجازی را میاوری.جوابش ساده است.در آن*** زمان که دوران کودکی و نوجوانی من بود هر زمان که روزنامه کیهان را باز میکردی اسم ناصر حجازی را به عنوان ناجی دروازه ایران میخوندی.این هم دلیل داشت علتش این بود که در اون زمان بر خلاف این زمان ایران قدرت اول آسیا بود و اکثرا با تیم***های بزرگ ***اروپایی اون زمان بازی میکرد،اما کمبود علم مربیان اون زمان ایران ،نداشتن سواد علمی*** در زمینه مربیگری،نداشتن بدن ساز خوب،و نداشتن انالیزر خوب،باعث میشد که تیم*** ملی*** ایران از دقیقه ۳۰ و بخصوص نیمه دوم جلوی تیم***های بزرگ کم بیاورد و اونجا بود که شاهکار حجازی آغاز میشد،چرا که چپ و راست توپهای فوروارد***های حریف را میگرفت.

فوتبال آن*** زمان دنیا مثل حالا نبود،که کیروشی باشد و وظیفه را به دفاع تیم*** حواله کند تا آنجایی که دروازبان تیم*** ما خیلی*** کمتر توپ دستش بیاد،در اون زمان در برابر تیم******های قدرت مند دنیا باید دروازبان چالاکی داشتی،چرا که دفاع یعنی*** دروازبان.روی این تعارض فکر بود که اسم حجازی را بیشتر از هر زمان ممکن در برابر بزرگان فوتبال دنیا می***شنیدی

بازی پرتقال و ایران از شبکه ۱ تلویزیون ملی*** ایران ساعت ۲ صبح پخش میشد.من که نوجوانی ده ساله بودم هرچه به خود فشار آوردم تا بازی ایران را ببینم نشد،حتا اصرار پسر خالم که من را ساعت ۲ صبح برای دیدار این بازی بلند کرد هم موثر واقعه نشد.حبیب روشن زاده بازی را مستقیم از رسیف پخش میکرد.من در آن سالها تازه عشق عجیب خود به تیم*** ملی*** فوتبال ایران را کسب کرده بودم،اما با تمامی بچگیم فقط نام ناصر حجازی آشناتر از همه چیز با من بود چرا که در آن*** سالها او واقعا ناجی دروازه تیم*** ملی*** ایران شده بود.درست یک ماه قبل از این بازی بود که لقب دست خدایان را که از آستینش بیرون آماده بود که مربی*** تیم*** کره در پیوینگ یانگ*** به او داده بود را به دوش می***کشید ،روی این اصل بود که اسم ناصر حجازی بیشتر از هر فوتبالیست دیگر در دیدار با بزرگان فوتبال آنزمان دنیا روی زبان ما بچه***ها بود طوری که او قدرت اول ایران در برابر تیم***های بزرگ آن*** زمان دنیا بود.وقتی*** ساعت ده صبح فردایش از خواب بلند شدم از باخت تیم*** خود بسیار ناراحت شدم،اما باز یک چیز من را خوش حال کرد و اون این بود ناصر باز هم ناجی دروازه ایران در مقابل پرتقال شده بود.افسوسم این بود که بازی را ندیده بودم،اما وقتی*** باز اسم حجازی با سردار قلیچ به عنوان ستاره بازی با پرتقال بیرون آمد شور دیگری من را در خود گرفت.

برای دروازبانها همیشه شکست و گکل خوردن یک فشار سنگینی*** را روی جسم و روح آنها می***آورد،شاید بازی با ایرلند جنوبی درست ۳ روز قبل از بازی در حالیکه ایران بازی را ۱-۰ جلو بود و در آخر در یک ناباوری بازی را ۲-۱ واگذار کرد فشاری سنگین را بر جسم و روح ناصر جوان آورد تا آنجایی که روی هجده قدم نشست و گریه کرد،عکسی*** از ناصر حجازی آن*** زمان را دارم که به شما دوستان تقدیم می***کنم،تیم*** ایران با پیرا***هن***های سفید و شورت سیاه در برابر توپچی***های ایرلند،زمانی*** که ایران گکل دوم را دریافت کرده.منتظر آن*** عکس باشید.


. 99.jpg
 
Last edited:

kasra1930

National Team Player
Dec 30, 2011
5,860
1,343
#10
Image_(8).jpg


عکسی*** از حبیب روشن زاده که در مجله دنیای ورزش آن*** زمان چاپ شده است.روشن زاده بازی پرتقال ایران را از رسیف برزیل اینطور گزارش میکند.عکس مربوط به سال ۱۳۵۱ می***باشد.
 

kasra1930

National Team Player
Dec 30, 2011
5,860
1,343
#11
14.jpg



مصطفی عرب کاپیتان ایران در برابر بزرگ فوتبال دنیا اوزه بیو،دقایقی قبل از این مسابقهٔ تاریخی***،در خرداد ماه ۱۳۵۱
 

Farsheed

Bench Warmer
Jun 6, 2003
1,520
1
#13
What a fantastic post. Many thanks Kasra khan.

Here is a video of the game highlights [video=youtube_share;Uo1XWlxBXwA]https://youtu.be/Uo1XWlxBXwA[/video]
 
Likes: zoozanagheh

kasra1930

National Team Player
Dec 30, 2011
5,860
1,343
#15
100003644.jpg

دقیقه 29 , ایران و پرتغال , تورنمنت جام استقلال برزیل - مجید حلوایی و تکل موثر روی توپ ستاره صاحب نام باشگاه بنفیکا مانوئل گومز باتیستا , ملقب به " نه نه " .... مهاجم پرتغال پس از عبور از مصطفی عرب , قصد گشودن دروازه ایران را داشت . که با تلاش مجید حلوایی , توپ راهی کرنر شد


آغاز بازی با ایران بود . توپ با ضربه حسین کلانی و سپس علیرضا حاج قاسم بگردش در آمد .

دقیقه 1 : مدافع راست ایران , ابراهیم آشتیانی با یک پاس مناسب , از سمت راست علیرضا حاج قاسم را بسوی دروازه پرتغال راه انداخت اما حرکت او بی نتیجه ماند .

دقیقه 2 : بار دیگر علیرضا حاج قاسم از سمت راست حرکت کرد ... مدافع چپ پرتغال , آدولفو کالیستو او را پشت محوطه جریمه , با خطا متوقف کرد که ثمره آن یک ضربه ازاد از فاصله حدود دو متری " پشت خط محوطه هجده قدم " سمت راست " بود . ضربه ازاد را علی پروین , نرم و فنی برای حسین کلانی ارسال کرد ... در حالی که مدافع مو طلایی پرتغال ( آرتور کوریرا ) نیز غافلگیر شده بود , توپ بخوبی روی سر کلانی جفت و جور نشد و قوس دار , از بالای دروازه راهی خارج شد .

دقیقه 4 : یک استارت سریع دیگر از علیرضا حاج قاسم که اینبار براستی دفاع پرتغال را تحت تاثیر قرار داد و متعاقب ان تشویق سکونشینان ... اما یک سوت مشکوک از سوی داور به نشانه آفساید , این فرصت عالی را از ایران گرفت .....حرکت حاج قاسم , منجر به ان شد که از این پس مدافع پرتغال اومبرتو کوئلهو نیز بهمراه آدولفو کالیستو مراقب او باشند .

دقیقه 8 : یک غفلت از اکبر کارگرجم , در محوطه 5/5 متر , توپ را به مهاجم چابک پرتغال ( خواکیم دنیس ) سپرد او اما توپ را به سینه دروازه بان ایران , ناصر حجازی کوبید و .... .

دقیقه 10 : ایران روی تلاش مشترک حاج قاسم و کلانی صاحب یک ضربه کرنر شد که در نهایت بی نتیجه بود .

دقیقه 13 : ( گل نخست ) یک ارسال بلند روی محوطه جریمه ایران , با پرواز بلند مهاجم پرتغال ( جوردائو ) و مجید حلوایی همراه بود ... اما مهاجم پرتغال موفق تر عمل کرد و توپ را با سر , در سمت چپ به مهاجم دیگر ( نه نه ) رسانید و او نیز با یک پاس زمینی و عرضی توپ را برای اوزه بیو , داخل محوطه جریمه و روبروی دروازه ایران فرستاد , اوزه بیو که در فضای مناسب و فارغ از یارگیری قرار داشت , در حرکتی زیبا و مورب , هوشمندانه خود را در مسیر توپ قرار داد و قبل از تکل بلند مدافع پرتلاش ایران ( اکبر کارگرجم ) , محکم بر توپ کوبید و ان را به سه کنج بالای دروازه ایران ( سمت راست ) چسباند .

دقیقه 14 : دو ضربه آزاد , از سوی دو تیم .... ابتدا ایران روی حرکت حاج قاسم و خطای مدافع پرتغال , صاحب یک ضربه آزاد شد که برای ایران بی حاصل بود . در سوی دیگر پرتغال , روی خطای کارگرجم روی اوزه بیو , صاحب یک ضربه ایستگاهی شد که کاپیتان اوزه بیو آن را یک ضرب و با فاصله اندک از کنار تیر عمودی دروازه , به خارج فرستاد .

دقیقه 15 : نه نه مهاجم پرتغال به زیبایی از مدافع چپ ایران ( کاپیتان مصطفی عرب ) عبور کرد اما در ادامه , عرب او را با خطا متوقف ساخت ... که حاصل , یک ضربه ایستگاهی نافرجام برای پرتغال بود .

دقیقه 20 : یک ارسال از آشتیانی و اعلام خطا از حاج قاسم روی دروازه بان پرتغال و اغاز بازی از کنار دروازه پرتغال ........

دقیقه 22 : مهاجم پرتلاش ایران علیرضا حاج قاسم که بشدت از سوی هومبرتو کوئلهو مراقبت میشد , نخستین کارت زرد مسابقه را دریافت داشت .

دقیقه 22 : مجید حلوایی مدافع شماره 12 ایران توپ اوزه بیو را هنرمندانه ربود که بلافاصله اوزه بیو روی او خطا کرد .

دقیقه 23 : اوزه بیو از یک شکاف پیش امده در خط دفاعی ایران , بهره برد و از چپ تا محوطه 5/5 متر ایران پیشروی کرد ........ سپس توپ را برای استفاده سایر مهاجمان روی زمین به سمت راست ارسال کرد که دروازه بان ایران ناصر حجازی , هوشمندانه توپ را در میانه راه با یک دایب بلند و زیبا , تصاحب کرد .

دقیقه 24 : افساید مهاجم ایران ............ آدولفو کالیستو مدافع پرتغال , آشتیانی را با خطا متوقف کرد .... ضربه ازاد را علی پروین برای حسین کلانی فرستاد که داور , اعلام افساید نمود .

دقیقه 29 : نه نه , مهاجم پرتغال در محوطه جریمه , عرب را دریبل کرد . و سپس در شرایط مناسب , توپ را به زاویه مخالف دروازه ایران شوت کرد اما مدافع درخشان ایران " مجید حلوایی " با یک تکل موثر راه را بر او بست و یک ضربه کرنر برای پرتغال اعلام شد .
 

kasra1930

National Team Player
Dec 30, 2011
5,860
1,343
#16
100003639.jpg

گل دوم : شوت قوس دار از جواکیم دنیس و عدم کنترل توپ از سوی دروازه بان ........... ایران و پرتغال - چهارشنبه 24 خرداد 1351 - استادیوم دو آرودا , رسیف





دقیقه 32 : نه نه , از راست پا بتوپ شد و براحتی از عرب عبور کرد و توپ را روی دروازه فرستاد که از بالای سر همگان عبور کرد و , از سمت دیگر بخارج رفت .

دقیقه 33 : شوت سنگین اوزه بیو بصورت هولناک و زمینی , از کنار پایه تیرک دروازه راهی اوت شد .

دقیقه 35 : اوزه بیو بار دیگر از کمند مدافع مستقیم خویش گریخت و چند متری پیشروی کرد ....... سپس از راست به چپ زد و بار دیگر به راست زد و توپ را از فاصله 30 متری با توان قوا به پایه تیرک چپ دروازه ایران , کوبید .

دقیقه 37 : پس از گذشت دقایق طولانی و نفسگیر که پرتغال روی دروازه ایران خیمه زده بود , بار دیگرهافبکهای ایران توپ سازی کردند اما آفساید حسین کلانی اعلام شد .

دقیقه 40 : یک ناهماهنگی از سوی مصطفی عرب و ناصر حجازی ( پاس رو به عقب به دروازه بان ) یک کرنر باد آورده به پرتغال داد ....

دقیقه 43 : حرکت ابراهیم اشتیانی از راست و ارسال توپ برای محمد صادقی و سپس شوت صادقی با فاصله , راهی خارج شد .

دقیقه 44 : پاس رو بجلو از حسین کلانی بدون دخالت سایرین راهی خارج شد .

دقیقه 45 : در حالی که همگان انتظار سوت پایان نیمه اول را میکشیدند , یک شوت بسیار سنگین از سوی اوزه بیو , با اندک فاصله از کنار تیرک راهی خارج شد .

دقیقه 45 : علی پروین سراسیمه و بناچار تن به کرنر داد . کرنر , بلند نواخته شد و از سر همگان و حتی دستان ناصر حجازی نیز عبور کرد که سوت داور بمنزله پایان نیمه نخست نواخته شد .
 

oghabealborz

Elite Member
Feb 18, 2005
15,113
2,590
Strawberry field
#20
One of the most if not the most formidable and fearsome defenders who scared the living daylight out of anyone playing against him .

Ask Ali Parvin and he will tell you , he used to leave in a hurry without the ball when he saw him on his tail !

:4kerim: Agha Majid !


Looking at his picture he looks in good shape and seems to have grown in height as well !

Could use him against Portugal , he probably won't last very long and will pick up a straight red card and early showers but he will take Ronaldo with him !:15:
 
Last edited: